Autodest pungil Supilinn loodab lahendust tasulisest parkimisest

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus võib tasulist parkimisala tähistav piir olla Supilinnas Marja tänava piiril, et kohalikud saaksid enda auto jätta kodu juurde.
Tulevikus võib tasulist parkimisala tähistav piir olla Supilinnas Marja tänava piiril, et kohalikud saaksid enda auto jätta kodu juurde. Foto: Margus Ansu

Tartu linn laiendas kaks aastat tagasi tasulist parkimisala, et muuta kesklinn autovabamaks. Parkijaid pole nüüd kesklinnas enam nii palju, aga samal ajal on nad jätnud auto südalinna ümbrusesse ning supilinlased, kes ei saa sel põhjusel tihtipeale kodu lähedale parkida, kannatavad.

Nüüd plaanib linn probleemiga tegeleda ja ühe stsenaariumi järgi laiendada tasulise parkimise ala Kroonuaia tänavast Marja tänavani.

«Kohe pärast tasulise parkimisala laiendamist oli näha, et Supilinn võttis kesklinna koormuse enda peale,» tõdes Supilinna seltsi juhatuse esimees Kristiina Praakli. Supilinlastel endil pole tihti võimalik kodu ette parkida, selle asemel tuleb jätta auto üsna kaugele. «Peale selle blokeerivad parkijad sissesõiduteed, prügiautodel pole ruumi ümber pöörata ega manööverdada ning Supilinna ettevõtete klientidel ei ole kuhugi parkida,» luges Praakli ette juba paar aastat vanad probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles