Mati Karmin: «Suudlevate tudengite» kopeerimine on puhas matslus

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Karmini ja Tiit Trummali suudlevate tudengite purskkaev on Tartu linna sümbol olnud juba 20 aastat. Nüüd on kuju koopia autori loata ka Peterburi eeslinnas.
Mati Karmini ja Tiit Trummali suudlevate tudengite purskkaev on Tartu linna sümbol olnud juba 20 aastat. Nüüd on kuju koopia autori loata ka Peterburi eeslinnas. Foto: Ove Maidla

Venemaal Peterburi eeslinnas Kudrovos avati paar nädalat tagasi skulptor Mati Karmini «Suudlevate tudengite» koopia. Et Karmin pole sääraseks teoks luba andnud, on tegu loomevarguse ja autoriõiguste rikkumisega.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et linna juristid koostavad Venemaale saatmiseks kirja, milles palutakse n-ö taies eemaldada. «Tartu seisab oma sümboli looja autoriõiguste eest,» kinnitas ta.

Tartu sõpruslinn

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles