Jaani kirikus toimub Soome ja Eesti koori ühiskontsert

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoor
Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoor Foto: Erakogu

Täna kell 13 leiab aset Tartus Jaani kirikus (Jaani 5) kontsert pealkirjaga «Tahan õige tasa laulda» ning seal esinevad kaks koori: Lappeenrannan Naislaulajat Soomest ja Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoor.

 Mõlemad  kooslused esitavad nii kooriklassikat kui ka muusikat tänapäevaautoritelt. Klaveril saadab lauljaid Märten Karm.

Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoori kavas on romantismiaegne klassika, Charles Gounod «O, salutaris», nüüdisaegse Uusmeremaa helilooja David Hamiltoni teos «Ave Maria», Arvo Pärdi «Eesti hällilaul», kaks miniatuurid «Inglike» ja «Ühel hommikul» Alo Ritsingult ning Läti tänapäeva helilooja Richards Dubra «Laudate».

Soome koor esitab muu hulgas Marita Kaakineni «Suojenuskieli», Selim Segerstami teose «Skymning» ja rootsi rahvalaulu «Jag unnar». Kontserdi Lõpetuseks esitavad mõlemad koorid Soome Vabariik 100 aastapäeva puhul Jean Sibeliuse «Finlandia».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles