Mustvee baaris ähvardas keskealine mees inimesi püstoliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardipüstol. Pilt on illustratiivne
Stardipüstol. Pilt on illustratiivne Foto: Elmo Riig

Täna hommikul kell 5.15 sai politsei väljakutse Mustvee Tartu tänaval asuvasse baari. Esialgsetel andmetel oli seal tekkinud konflikt alkoholi pruukinud seltskondade vahel, mis päädis kähmlusega, baari ees loobiti üksteise pihta väidetavalt ka kive.

Konfliktis said kergemaid vigastusi baaris olnud naine ja mees, kellele kiirabi andis esmaabi. Seejärel lubati nad kodusele ravile.

Esialgsetel andmetel võttis rüseluse käigus üks seltskonnas olnud meestest välja tulirelvale sarnaneva eseme, mis tegelikult oli stardipüstol. Relvataolist eset näinuna inimesed ehmusid ning andsid sellest teada hädaabinumbril.

Politsei saabudes oli osa seltskonnast baari juurest lahkunud. Tunnistajatelt ütlusi kogudes saadi sõiduki kirjeldus, millega stardipüstolit vibutanud mees koos oma tuttavaga lahkus. Politsei asus meest otsima ning kirjeldusele vastav sõiduk, milles otsitav, 39-aastane mees koos oma tuttavaga istus, peeti Mustvee lähistel kinni. Esialgu viidi mees arestimaja kainestuskambrisse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et relvajuhtumitele reageerib politsei alati kõrgendatud tähelepanu ning eeldusega, et ohtu kujutava inimese käes võib olla tulirelv. «Politseinikel ja kõrvalistel inimestel pole alati võimalik eemalt hinnata, kas tegu on õhu- või stardipüstoli, tulirelva või selle maketiga,» märkis Hallik.

Tema sõnul ei tunneta relvataolise esemega avalikus kohas vehkides ohtu ainult teised inimesed, samamoodi on ohus korrarikkuja enda elu ja tervis. Kui korrarikkuja politseiniku käsklustele ei allu ja relvataolise esemega inimesi sihib, kasutab politsei kõiki vahendeid, et rünne kiirelt tõrjuda. «Sõltuvalt ründe iseloomust võib kõrgendatud ohu tõrjumiseks ja hädakaitseks politseinik kasutada ka tulirelva,» toonitas Hallik.

Vahejuhtumi uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles