Lõppes maaväe õppus Cool Lion

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Reedel lõppes Tartus nädal aega kestnud 1. jalaväebrigaadi staabiõppus Cool Lion, mille käigus brigaadi staap ning talle alluvad staabid harjutasid tegutsemist Taani diviisi koosseisus.

Harjutamiseks kasutati Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste matkekeskuse arvutipõhist lahingute imiteerimisprogrammi JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation), mis võimaldab jäljendada reaalseid lahingusituatsioone, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Staabid mängisid läbi erinevaid taktikalisi olukordi, kus brigaad või pataljon viis läbi rünnakut, kaitset või muid lahingulisi operatsioone. Õppusest võttis osa üle 150 eesti ja pea 30 taani kaitseväelast.

1. jalaväebrigaad on koos Taani ja Leedu üksustega seotud Taani diviisiga alates 2009.aasta augustist. Tegemist on väljaõppealase sidumisega, mille tulemusena saavutavad riikide staabid ja üksused täieliku koostöövõime ning on suutelised teostama ühisoperatsioone.

Taani diviis on Taani maaväe suurim väekoondis ning üks neljast NATO Kirdekorpusesse kuuluvast diviisist. Lisaks 1. jalaväebrigaadile on Taani diviisiga seotud Leedu jalaväebrigaad Raudhunt.

1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus, kuhu kuulub enamik ajateenistuse jooksul väljaõpetatavatest üksustest. Brigaadi koosseisu kuulub ka elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles