Võrrifanaatikud saavad Vaimastvere väledal rajal end täna proovile panna

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa võrrivõistlejaid alustas Vaimastveres soojendusega juba hommikul kell üheksa.
Osa võrrivõistlejaid alustas Vaimastveres soojendusega juba hommikul kell üheksa. Foto: Eili Arula

Täna hommikust peale vurisevad Jõgevamaal Vaimastveres sääreväristajate mootorid. Leiab aset Punnvõrri karikasarja Grande Finale 2018, kus võidu kihutavad erisugused kaherattalised, mis pakuvad silmailu ja tekitavad nostalgiatunde.

Punnvõrrivõistlused toimuvad sel aastal juba kuuendat korda. Sääreväristajate ralli korraldaja Rein Pärt kinnitas, et sündmuse korraldamisel läks peaaegu kõik plaanipäraselt.

Võistlussõidud toimuvad väga mitmekesisel rajal: kord metsa vahel, kord heinamaal. Kohati on rada kruusane ja kivine, kohati mullane ja vihmaga porine. Rada läbib siloauke, mis on kaetud asfaltkattega. Väike lõik rajast läheb ka läbi tiigi, mis loob märja ilma korral võimaluse sõita läbi vee. Esineb järske tõuse ja langusi, null-kurve ei ole ning rada on suhteliselt kiire. Kuna rada on korralikult sisse sõitmata, on see kohati ka ebatasane. Raja pikkus on ligi 1,2 kilomeetrit.

«Kõik, kes on siiani rada näinud, kiidavad seda,» rõõmustas Pärt.

Open tähendab seda, et võrri mootorit võib forsseerida ja sellega teha peaaegu kõike. Kolvi läbimõõt ja väntvõlli kepsu käik on siiski ette määratud, selgitas võistluste korraldaja Rein Pärt.

Võisteldakse eri klassides: standard kuni 25, standard vanus 25 ja vanemad, hiinakad, tüdrukud, kaalukad 100 ja rohkem kilo kaaluvad, open, külgkorvid ja käbid-kännud. Lisaks võistlevad omavahel kuni 13-aastased lapsed.

«Open tähendab seda, et võrri mootorit võib forsseerida ja sellega teha peaaegu kõike. Kolvi läbimõõt ja väntvõlli kepsu käik on siiski ette määratud,» selgitas Pärt. Käbide-kändude klassis saavad sõita vaid vanemad koos oma lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles