Keskealist meest tabas kardirajal terviserike

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lange kardirada.
Lange kardirada. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval kella 19 ajal juhtus Tartumaal Kastre vallas Lange kardirajal õnnetus, milles sai raskeid vigastusi kardiga rajalt välja sõitnud mees.

Esialgsetel andmetel sõitis 39-aastane mees kardirajal seni teadmata põhjusel finišis üle haljasala, kus paiskus vastu võrkaeda. «Ehkki mees kandis turvavarustust, sai ta õnnetuses sedavõrd raskelt viga, et sündmuskohal olnud inimesed pidid teda kohe elustama asuma,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk. Aitajate pingutused kandsid vilja ja mehe hingamine taastus.

Kiirabi viis raskes seisus kannatanu haiglasse.

Esialgsete andmete järgi on alust arvata, et meest tabas terviserike. «Meil on esmaseid andmeid, et mees kaotas teadvuse ning see omakorda tingis vastu aeda sõidu,» kinnitas Virk.

«Kardirada oli tehniliselt korras, ilmaolud ideaalsed, klient kandis turvakiivrit ning oli saanud enne sõitma minekut ka instruktaaži kardikeskuse töötajate poolt. Ka kart, millega mees sõitis oli tehniliselt korras ja hooldatud,» kinnitas Lange Motokeskuse juhataja Lauri Roosiorg.

«Kannatanu kolleegid andsid tagasisidet, et mehel on süda haige, mistõttu on alust arvata, et teda tabas kardirajal terviserike,» ütles Roosiorg.

Nii kliendi kolleegid kui Lange keskuse töötajad reageerisid operatiivselt ning alustasid esmaabi andmist jätkates kuni kiirabi saabumiseni. «Väga suur tänu kõikidele! Loodame kogu kollektiiviga meesterahva terviseseisundi paranemisele,» märkis ta. 

Enne kardirajale suundumist tuleb Lange motokeskuses täita ka blankett, milles klient kinnitab, et tema tervis on korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles