Vana Jänese raudteesild läheb väljateenitud pensionile (3)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegusel Jänese sillal ei saa Tallinna poole (ja vastupidi) suunduvad raudruunad oma maksimaalseid võimeid näidata. Kuid juba mõne aasta pärast tuhisevad need ülesvoolu rajatavast uuest sillast üle 135-kilomeetrise tunnikiirusega.
Praegusel Jänese sillal ei saa Tallinna poole (ja vastupidi) suunduvad raudruunad oma maksimaalseid võimeid näidata. Kuid juba mõne aasta pärast tuhisevad need ülesvoolu rajatavast uuest sillast üle 135-kilomeetrise tunnikiirusega. Foto: Margus Ansu

Eesti Raudtee kindel kavatsus suurendada lähitulevikus Tartu–Tallinna raudteel rongide liikumiskiirus 135 kilomeetrini tunnis tähendab seda, et Vorbuse küla juurde rajatakse senisest sirgem raudteetrass ning üle Emajõe ehitatakse uus sild.

Juba mõne aasta pärast saavad rongid üle Emajõe kihutada 135-kilomeetrise tunnikiirusega. Selleks ehitatakse Vorbusel sirgemaks praegune S-kujuline raudteetrass ning rajatakse uus sild, 1876. aastal ehitatud Jänese sillast pisut ülesvoolu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles