Teatrifestivalil tuleb lavale ballett Paul Keresest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Keres».
Stseen lavastusest «Keres». Foto: Tina Bychkova

Pühapäeval, festivali Draama viimasel õhtul, tuleb Tartus vaatajate ette balletilavastus «Keres», mis on inspireeritud malemaailma suurkuju Paul Kerese elust. Lavastuses teevad kaasa Estonia teatri balletitantsijad, YXUS Ensemble’i muusikud ja Eesti filharmoonia kammerkoor.

«Lavastaja-koreograaf Teet Kask on male, muusika ja balleti kokku viinud äärmiselt sügaval tunnetuslikul ja esteetilisel tasandil,» kirjeldas lavastust üks heliloojatest Timo Steiner. «Elegantsed hüpped muhedusest traagikasse, saatuselöökidest ülevusse poevad suurmeistri naha alla, et avada meile ühe suurima eestlase hinge-eesriie.»

Balleti teine helilooja on Sander Mölder, kes lisas heliloomingusse elektroonilise muusika elemente. Ettevalmistus kestis rohkem kui poolteist aastat. «Eeltöö puhul saime Timo, Teedu ja libretist Andri Luubiga kümneid kordi kokku, arutasime Kerese kohta loetut, filosofeerisime, lisaks tegime intervjuusid Kerest tundnud inimestega, tema perekonnaga,» ütles Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles