Fotouudis. Homme nurgakivi saava lasteaia piirjooned on juba näha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahi alevikku kerkiv Ripsiku lasteaed saab nurgakivi 7. septembril kell 15.
Vahi alevikku kerkiv Ripsiku lasteaed saab nurgakivi 7. septembril kell 15. Foto: Tartu vald

Sel reedel kell 15 pannakse nurgakivi Raadi piirkonna uuele lasteaiale, mille ehituse algus nihkus terviseametiga peetud vaidluse tõttu ligi aasta hilisemaks. Äsja drooni kaameraga tehtud pildilt on tulevase hoone suurus ja piirid juba selgesti näha.

Tartu vald laseb ehitada lasteaia Ripsik Vahi alevikku aadressile Mõisatamme 30. Selles saab olema ruumi kuuele rühmale ehk 144 lapsele.

Vald tahtis Vahi alevikku Kõrveküla-Tartu maantee äärde lasteaeda ehitama hakata juba eelmisel aastal, kuid siis tõmbas plaanile kriipsu peale terviseamet. Esiteks oli lasteaed terviseameti hinnangul kavandatud liiga mürarikkasse piirkonda, kus möödasõitvad autod tekitavad vibratsiooni ja heitgaase. Teise probleemina märgiti tõika, et ligi pool lasteaia territooriumist asunuks maantee kaitsevööndis, mis on mõeldud teehoiu korraldamiseks ja liiklusohutuse tagamiseks. Nii valitigi lasteasutusele uus asukoht maanteest eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles