Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

60+ festival kutsub tunnustama eakate elu edendajaid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eakate festival Salme kultuurikeskuses ülemöödunud aastal.
Eakate festival Salme kultuurikeskuses ülemöödunud aastal. Foto: Peeter Langovits

Nagu eelmisel kaheksal aastal, on ka sel sügisel elukogenud inimestele mõeldud 60+ festivali kavas konkurss «Aastad täis sära ja väärikust», millega tunnustatakse säravaid eakate inimestega seotud algatusi ja ideid. Et auhinnatud saaks kõige väärikamad, ootavad korraldajad 17. septembrini ettepanekuid.

Konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada inimesi või ettevõtmisi, kes või mis on muutnud eakate elu paremaks.

Konkursi kategooriad on järgmised: eakalt kogukonnale, eakalt järeltulijale, eakad kui kultuurikandjad ja tegu eakale. Lisaks antakse välja elutööauhind.

Ajakirja 60+ ja mittetulundusühingu Eakate Festival eestvõttel 5.–6. oktoobril Tallinnas Salme keskuses aset leidev festival kannab pealkirja «Eesti 100». Auhinnatseremoonia peetakse 6. oktoobril sealsamas.

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla sõnul on inimese jõudmine saja-aastase verstapostini kahtlemata suur saavutus, aga mistahes eas tehtud väärikas tegu on tunnustust väärt. «Vahel mõtleme, kuidas küll inimest tehtu eest tänada. Justkui aitäh-sõnast jääks väheks. 60+ festivalil märkame neid säravaid inimesi, elukogenud inimeste kõrval ka noori, kelle idee või tegu on seenioride elu paremaks teinud. Täname neid siis suurelt,» selgitas ta.

Konkursi korraldajad julgustavad inimesi saatma ettepanekuid ka siis, kui mõne tubli inimese algatus ühegi kategooria alla justkui ei sobi. «Pole mõtet sellest end heidutada lasta, pange kirja iga ettevõtmine, mis teie meelest tunnustamist väärib,» ütles Rohtla.

Konkursil osalemiseks tuleb saata kirjeldus meiliaadressile info@60plussfestival.ee või postiaadressile Ajakiri 60+, Tartu 8, Viljandi 71020. Kirjeldus peaks mahtuma ühele leheküljele. Lisada võib kuni kolm fotot. Olulised on ka saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon ja meiliaadress.

Konkursil lähevad arvesse 2017.−2018. aastal tehtud teod.

Tagasi üles