Elva vald moodustas laste ja perede komisjoni

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva vallavalitsus.
Elva vallavalitsus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Elva vald on moodustanud laste ja perede komisjoni, mis on aitab lahendada lastega seotud probleeme. Komisjoni kuuluvad haridus-, sotsiaal- ja tervishoiualaste töökogemustega isikud ning politseiametnik.

Komisjoni ülesanne on osutada abi lapsele, perele ning lastekaitsespetsialistile selliste juhtumite lahendamisel, mille lahendamisekd on varem meetmed rakendatud, kuid need pole olnud piisavalt efektiivsed. Näiteks kui laps on korduvalt pannud toime õigusrikkumisi, ei täida koolikohustustust, samuti nõustab komisjon  kohtuväliste kokkuleppete tegemisel, vanematevaheliste vaidluste korral ja muude probleemide puhul. Komisjon saab teha ettepanekuid ja anda soovitusi, kuidas osutada abi lastele, lastega perekondadele ning asutustele.

«Komisjoni eesmärk on olla toeks nii lastele, peredele kui teisalt lastekaitsespetsialistile keerukamate juhtumine lahendamisel,» selgitas Elva valla sotsiaalnõunik Piret Hallast. «Oluline on, et komisjoni poole pöördudes tuleb anda infot selle kohta, millised on senini rakendatud sammud lapse ja pere aitamiseks ning milline on perekonna toimetuleku üldine hinnang.”

«Komisjoni loomine on oluline samm kogu Elva lastekaitsevaldkonna tugevdamisel, kuid suur töö võrgustiku loomisel ja koostöö parandamisel seisab ees. Komisjonilt oodatakse ka laiemalt ettepanekuid, kuidas algatada ja korraldada Elva vallas laste ja perede heaolu, toimetulekut ning vanemlust toetavaid teenuseid ja tegevust,» ütles Elva abivallavanem Marika Saar.

Laste ja perede komisjoni moodustamise võimalus kohalikes omavalitsusest on sätestatud lastekaitseseaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles