669 šokolaadi leidsid sportliku omaniku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

«Näe, hüppa nii,» näitas lasteaiakasvataja, kuidas käib paigalt kaugushüpe – ikka mõlemad jalad korraga. Lapsel esimest korda välja ei tulnud: ikka kerkis üks jalg maast varem kui teine. Kolmandal korral tuli juba nii, nagu peab.

Eile peeti Tartu Ülikooli spordihoones juba aastakümnete pikkuse traditsiooniga lasteaedade spordipäeva. Spordisaalis sagis 669 last 42st linna ja maakonna lasteaiast.

Mõõtu võeti 200 meetri jooksus, paigalt kaugushüppes, täpsuslöögis To & Fro palliga, täpsusviskes terakotikesega, kombineeritud teatejooksus ja palli veeretamises läbi tunneli.

Tegelikult on sõnapaar «võeti mõõtu» mõnevõrra tinglik. Nagu ütles spordipäeva üks korraldajaid Rein Lellep, on sellisel päeval võitjad kõik.

«Kui me toome nad siia ülikooli spordihalli, jääb see neile meelde ja järgmine kord saavad öelda, et mina olen siin juba käinud,» ütles Lellep. «Vahel tulevad isegi nüüd juba täiskasvanud inimesed minu juurde ja ütlevad, et kas mäletate mind, tegin siin ka esimest korda lasteaedade päeval sporti.»

Kõik eile sportinud mudilased võitsid auhinna – šokolaadi. Ja iga lasteaed sai tordi.

Koos reporteriga käis laste spordipäeval töövari Kristiina Stokkeby Jaan Poska gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles