Tähtverre kerkib laste kelgumägi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere puhkepargi lumelauduritele mõeldud renniga küngas lükatakse järgmisel nädalal laugemaks ning kujundatakse väikelastele mõeldud ohutuks kelgumäeks.
Tähtvere puhkepargi lumelauduritele mõeldud renniga küngas lükatakse järgmisel nädalal laugemaks ning kujundatakse väikelastele mõeldud ohutuks kelgumäeks. Foto: Sille Annuk

Algul lumelauduritele rajatud, kuid tegelikult kelgutajate hõivatud mäeküngas Tähtvere puhkepargis kujundatakse juba selleks talveks ümber ning senisest ohtlikust liulaskmiskohast saab pargi ametlik kelgumägi.

Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobson ütles, et kelgumäe projekt on valmis ning järgmisel esmaspäeval peaks kopp alustama senise künka ümberkujundamist.

«See mägi on kunagi tehtud lumelauduritele mõeldes, aga neile jääb see liiga madalaks ja ei sobi. Kuna meil pargis paremat kohta pole, siis ongi selle vallutanud kelgutajad,» selgitas Jakobson kujunenud olukorda.

Praegusel kujul on aga mägi kelgutamiseks liiga järsk. Samuti on künka jalamil kraavid ning dendropargi suunas ka BMXi raja metallist piirdeaed. «Seal on mitmeid ohtlikke momente olnud, sest küngas pole kelgumäeks kohandatud,» lausus Jakobson. «Nüüd aga teeme selle laugemaks ning laskumised pehmemaks.»

Mäge ümber kujundades lükatakse praeguse lumelauarenni üks nõlv maha, mis tähendab, et mäele peaks tekkima rohkem ruumi. Uuel kelgumäel saaks sõita nii Emajõe, dendropargi kui BMXi raja küngaste suunas. Ainukesena jääb kasutamata suusarajapoolne nõlv, mis on järsk ning lõpeb kraavi ja aiaga.

Väiksematele lastele sobiv

Uus kelgumägi on mõeldud eelkõige väikelastele: kuna  ülipikki liuge ei tule, ei pea lapsed ka mäest üles minnes palju kõndima.

«Me oleme ikkagi perepark ning seetõttu sobib selline kelgumägi siia rohkem,» arvas Jane Jakobson, kelle sõnul käib talvel nädalavahetusel mäelt läbi mitusada last. «See on hästi populaarne kelgutamise koht. Juba esimese õhukese lumekihiga on lapsed alati kohal.»

Teisi atraktsioone selleks talveks Jakobsoni sõnul spordiparki ei tule, sest tasulise teenuse kasutajaid napib. Seetõttu pole parki oodata tagasi ka üle-eelmisel aastal proovitud lumerõngarada. Samuti jääb pargi kasutajatele kehakinnitust pakkuma vaid laululava kohvik.

«Eelmisel talvel proovis küll üks toitlustaja nädalavahetustel ja me tegelikult ootame küll, et keegi tuleks ennast pakkuma. Aga tundub jällegi, et meie klient on selline, kes paneb ennast kodus riidesse, parklas suusad alla ja sõidab peale trenni kohe koju tagasi,» rääkis Jakobson.

Rajale lähemale

Suusasõpradele toob algav talvehooaeg siiski ühe uuenduse, sest seni laululava teisel korrusel tegutsenud suusahooldus kolib autoparkla äärde jäävasse vanasse katlamajja. Suusahoolduse esindaja Jaanus Kunts ütles, et uus asukoht on suusaradadele lähemal ja peaks olema seetõttu mugavam.

«Vanas kohas oli väga madal lagi ja muud probleemid. Aga nüüd oleme nähtavamal ja inimesed ei pea enam mööda maja ringi jooksma,» lausus Kunts ning oli kindel, et kolmas hooaeg kujuneb ettevõttele senisest veelgi edukamaks.

Mullu alustasid sel ajal lumekahurid juba tööd, tänavu tuleb Jakobsoni sõnul veel oodata. «Vähemalt kaks nädalat ei juhtu ilmselt midagi, sest kunstlume tootmiseks vajalikke miinuskraade ei prognoosita,» viitas Jakobson Vene ilmaennustusportaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles