Ilulambid sätitakse taas säravalmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Töömehed parandasid eile Ülikooli tänaval Pirogovi platsi ääres puudel ilulampe, millest osa on läinud läbi ajaga, kuid paljud on aasta jooksul ära lõhkunud pahatahtlikud käed. Igal aastal vahetab linn ilulampides välja 3000–4000 pirni.

«Praegu käib iga-aastane lampide hooldus, enne kui need põlema pannakse. Vaatame, et kõik oleks advendiks valmis,» ütles linnamajanduse osakonna teedeteenistuse peaspetsialist Sven Ilves. Tööd lampidega jagub. «Paraku on ebakained isikud lampide kallal oma jõudu proovinud: osa on ära lõhutud suvel, osa viimase paari nädala jooksul,» rääkis Ilves.

Pirogovi platsi äärsete puude ilutuled tõstetakse Ilvese sõnul ka pisut kõrgemale, et nendeni ei ulatuks hüpates isegi kahemeetrine mehepoeg. Linna ülejäänud ilulambid vaadatakse samuti üle enne jõulukuud.  

Raekoja platsil ning selle lähiümbruses – Rüütli ja Ülikooli tänaval, kaubahalli taga ja Vabaduse puiestee parklas – süüdatakse ilulambid Ilvese sõnul esimeseks advendiks. «Liiga vara ei maksa ka hakata jõulutunnet ära rikkuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles