Pimedad ööd toovad kaasa tavatult palju filme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate Ööde Filmifestival.
Pimedate Ööde Filmifestival. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu kaubamaja aatriumis annavad Pimedate Ööde filmifestivali peatsest tulekust märku kirju lett ja ekraanid, mille taga pakuvad noored pöffijad teavet kinokavade ja piletite kohta.

Seekord on PÖFF Tartus 18.–30. novembrini. Festivali Tartu turunduskoordineerija Marika Goldmani andmeil saab Emajõelinnas näha rekordarvu filme – 135. Ka festival ise on enneolematult pikk – kuraditosin õhtut ja ööd.

Kinolisi võtavad sel aastal vastu Athena ja Cinamon, mille ekraanidel on esindatud kõik PÖFFi põhilised programmid. «Sobiva filmi leiavad endale nii noored kui ka vanad,» avaldas Goldman lootust.

Sel korral on fookus Islandi filmidel, millest tartlaste ette jõuab üheksa. Genklubis on tavapärased Animated Dreamsi teemaööd, kuhu kõik huvilised pääsevad tasuta.

Põhjamaade suurimaks filmisündmuseks kujunenud Tallinna Pimedate Ööde filmifestival toimub tänavu 15. korda. Suuresti Tallinnas, aga mitmel pool mujalgi näidatavasse põhiprogrammi kuulub üle 210 täispika filmi umbes 70 riigist.

PÖFF toetab koostöös lastefondiga kirjeldustõlke tegemist joonisfilmile «Lotte ja kuukivi saladus», et sellest saaksid osa ka nägemispuudega lapsed. Annetuskastid asuvad PÖFFi info- ja müügipunktides ning linastuskohtades.

Annetuste kogumise kõrval müüakse ka kunstnik Meru joonistatud kleebiseid ja kõrvarõngaid. Esemetel on TÜ Kliinikumi Lastefondi Mõmmik koos PÖFFi Hundiga. Saadud tulu läheb kirjeldustõlke loomiseks. PÖFFi enda meenete tulust annetatakse heategevuseks 15 protsenti. (TPM)

Esimene õhtu
Tänavuse PÖFFi esimesed kaks filmi linastuvad Tartus reedel.
• Kell 17 algab Athenas «Gianni ja naised» (Gianni Di Gregorio, Itaalia 2011).
• Kell 17 algab Cinamonis «Michel Petrucciani – keha ja hing» (Michael Radford, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia 2011).
• Avapäeval linastub 12 filmi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles