Otepääl politseinikke pussitanud mees saab süüdistuse mõrvakatses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Politseinikud pidid täna pärastlõunal Otepääl kasutama ühe 1948. aastal sündinud mehe kinnipidamiseks teenistusrelva, sest kodanik ründas korrakaitsjaid noaga. Lisaks ründajale said vigastada ka kaks mundrikandjat.

Kohalike elanike teatel leidis Palupera tee ja Lille tänava ristmikul aset rüselus politseinike ning kodaniku vahel. Kinnitamata andmetel kõlas neli püstolilasku.

Esialgsetel andmetel märkas politseipatrull Otepääl kodanikku, kes kõndis ringi, pikk nuga vööl, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Politseiametnikud püüdsid isikuga kontakti saada, et anda talle korraldus nuga ära anda. Selle peale aga mees põgenes. Politsei hakkas talle järgi sõitma ning teavitas sündmusest teist politseipatrulli ja palus nende abi.

Teine patrull märkaski veidi maad eemal põgenenud meest. Patrullautode lähenedes põikas mees lähedalasuvasse aeda, väljus sealt puidust kaikaga ja ründas sellega politsei patrullautot ning purustas sõiduki klaasi. Seepeale autost väljunud politseinikke ründas mees noaga.

Üks politseinik sai kergemaid vigastusi käe piirkonda. Teisele politseinikule tekitas ründaja vigastusi keha piirkonda. Mees jätkas noaga liikumist politseiametnike suunas ja ei allunud korraldustele nuga ära anda. Seepeale oli politseinik sunnitud kasutama teenistusrelva.

Ründaja sai kuulitabamusi jäsemete piirkonda ning ta toimetati haiglasse, kus ta viibib politsei valve all. Esimesel võimalusel esitatakse talle kahtlustus mõrvakatses.

Mõlemad politseinikud vajavad kirurgilist abi. Neist ühe seisund on raske, kuid mitte eluohtlik.

Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku mõrvakatset käsitleva paragrahvi alusel. Menetlust juhib  Lõuna ringkonnaprokuratuur ja viib läbi politsei Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv kinnitas Postimehele, et politseinikud tegid neli lasku - kas kõik ründaja pihta või on nende laskude hulgas ka hoiatuslasud, pole veel teada. Postimehele Otepäält saabunud teadete kohaselt ründas korrakaitsjaid kohalik elanik. Mehel oli käes suur nuga ning ta ähvardas korrakaitsjaid tappa. Politsei nõudis mehelt korduvalt, et see paneks relva maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles