Eha Jõuk tegutseb lubamatu piiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Ligema juhib vabrikuõhtuid.
Madis Ligema juhib vabrikuõhtuid. Foto: Margus Ansu

Eha Tänava Poisid oli algselt Karlova jalgrattakamp. Nüüd võib neid kuulata raadiojaama Sun FM lainepikkusel (Tartus ja Pärnus 101,2 MHz) teisipäeviti kell 9–10 saates «Argimaagia».


Tartus Eha tänavas samas korteris, kust kasvasid välja Eha Tänava Poisid, sündis mullu Uus Noorus. «Oli tunne, nagu hakkaksime jõudma teise ikka, et noorus hakkab üle saama ja tuleb teha uus noorus,» meenutas 22-aastane Madis Ligema.



Eha Tänava Poiste kohta on arvatud, et see ongi Uus Noorus. Kuid on hoopis teisiti. «Uus Noorus on paarikümneliikmeline mittetulundusühing, Eha Tänava Poisid on aga kuuepealine jõuk, kes bürokraatiat ei armasta ja tegutseb lubatu ja lubamatu piirimail,» selgitas Ligema.



Nii nagu tema, õpib sama jõugu teisigi liikmeid Tartu Ülikoolis semiootikat. Näiteks Gregor Taul, Kaia Maarit Kalvet ja Helen Tammemäe. «Meil on siin poiste varjus ka Eha Tänava Tüdrukud,» ütles viimati nimetatu.



Tammemäe kuulub samuti Uue Nooruse juhtide hulka, kuid ta ajab nii pärmivabrikus kui ka mujal oma rida Leene Nola kunstnikunime all.



Aeg-ajalt teeb Leene Nola ka kujundustöid, näiteks kuulub tema loomingu hulka ansambli Leegitsev Sidrun plaadikujundus. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles