Mälupokkeri looja kutsub tarkpäid võistlema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused mälupokkeriks. Heledas särgis mängu looja Teet Kalmus.
Ettevalmistused mälupokkeriks. Heledas särgis mängu looja Teet Kalmus. Foto: Silvar Priman

Täiesti uut tüüpi mälumängu loonud Teet Kalmus kutsub kõiki mälu- ja kaardimängust huvitatuid tartlasi aga ka kõiki teisi maailma esimesele võistlusele sellel uudsel alal.

Mõõduvõtt algab Tartus Õlle Tares neljapäeval, 17. novembril kell 17.30. Võitja saab auhinna, kõik osavõtjad aga tunnistuse, et on osalenud ajaloolises sündmuses. Maksimaalne osavõtjate arv on 32.

«Mälupokker on mäng, kus on ühendatud mälumängu sügavus ja pokkeri dünaamika,» sõnas autor Teet Kalmus. Esialgu telemängu jaoks välja töötatud mänguformaadi kõrvale lõi autor ka lauamänguversiooni, et seda saaksid mängida kõik huvilised.

Reegleid on võimalik lugeda veebiaadressilt www.brainpoker.me. Praegu käivad arendustööd, et juba lähiajal oleks kõigile soovijatele avatud küsimuste turuplats. Seal saavad inimesed teha küsimustepakette teistele mängimiseks ning osta ka ise soovi korral mängimiseks küsimusi.

Idee korraldada mäng avaliku võistlusena tekkis Kalmusel seetõttu, et läbirääkimised telekanaliga mängu ekraanile toomiseks jäid ajutiselt katki. Autor lisas, et mängu põnevusest saab aru alles siis, kui seda ise reaalselt mängida.

Möödunud neljapäeval korraldatud õppepäeval said mängureeglid väga kiirelt selgeks ka need inimesed, kes ei olnud varem isegi arvutis pokkerit mänginud. «Proovimängu järel olid mängijad sellest nii haaratud, et ei tahtnud kuidagi lõpetada.» Nii mängiti lisaks plaanitule läbi veel teinegi küsimustesett.

Osalenute kinnitusel andis see mäng neile täiesti uut moodi elamuse, mis ei ole võrreldav ei mälumängu ega pokkeriga. Alari Rebane ütles, et mäng on võrratult põnevam kui traditsiooniline mälumäng. Toomas Kund lisas omalt poolt, et võitjaks võib osutuda ka see inimene, kes ei tea kõige rohkem õigeid vastuseid. See annab võiduvõimaluse rohkematele.

Võistlusele registreerimine algab kell 17.15. Pärast põgusat mängureeglite tutvustamist algab mõõduvõtt. Ette on valmistatud kolm küsimustesetti, igas neist 12 küsimust. Võistlussüsteem pannakse lõplikult paika pärast registreerimise lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles