Sadamateatris esietendub «Kadunud käsi»

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamateater.
Sadamateater. Foto: Margus Ansu

Sel reedel jõuab Sadamateatris vaatajate ette Eesti teatri «lemmikiirlase» Martin McDonaghi näidend «Kadunud käsi». Näidendi on tõlkinud Laur Lomper ning lavastab Tanel Jonas.

Vanemuise pressiesindaja teatel astuvad lavale Riho Kütsar, Maarja Mitt, Ott Sepp ja Markus Luik. Kunstnikutöö on teinud Riina Degtjarenko (Eesti Draamateater) ning valguskunstnik on Siim Allas.

Ootamatute pööretega loo keskmes on karmi olekuga mees Carmichael, kes kaotas lapsepõlves õnnetu juhuse läbi vasaku käe. Mees on kulutanud kogu järgneva elu oma puuduva ihuliikme otsimisele. Nüüd, jõudnud viletsasse motellituppa, pakub üks kummaline noorpaar tehingut, väites, et just nende valduses ongi kauaotsitud käsi.

Martin McDonagh sai üleöö kuulsaks tänu 1996. aastal Galways esietendunud näidendile «Leenane´i kaunitar», mis on autori sõnul kirjutatud kaheksa päevaga.

Eesti teatri «lemmikiirlaseks» võib MacDonaghit nimetada aga seetõttu, et ajavahemikus 1999 - 2011 on eesti lavadele jõudnud viis tema teksti kuues lavastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles