Tartlane tegi Eesti esimese jõuviievõistlusel parima tulemuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimesesl jõuviievõistlusel osalejad ja kohtunikud.
Eesti esimesesl jõuviievõistlusel osalejad ja kohtunikud. Foto: Agnes Rannaste

Eesti raskejõustiku harrastajad said kokku ja mõtlesid välja uue mõõduvõtmise mooduse.

Nimelt peeti laupäeval, 12. novembril Aravetel Eesti esimene ametlik mõõduvõtmine jõuviievõistluses. Nagu nimi vihjab, koosnes võistlus viiest jõualast: kükkimine kang turjal, rebimine, tõukamine, lamades surumine ja jõutõmme. Iga võistleja lõppresultaadi saamiseks tuli viie ala parimad tulemused kokku liita ja kuna võistlejad olid erinevate kehakaaludega, siis tuli arvesse võtta ka kehakaalu koefitsient.

Võistluse parima tulemuse eest hoolitses Tartumaa rammumees Rauno Heinla, kes kükkis 300 kg, rebis 122 kg, tõukas 171 kg, surus 200 kg ja tõmbas 320 kg. Rauno Heinla 122 kg kehakaalu juures vastas kogusumma 1113 kg 1153 punktile.

Teise koha saavutas Tartumaa spordiklubi Jõud esindaja Lauri Nämi, kes kükkis 260 kg, rebis 140 kg, tõukas 180 kg, surus 170 kg ja tõmbas 300 kg. Kogusumma 1050 kg andis 1069 punkti.

Kolmandaks platseerus Aivar Zarubin Rakverest, kelle kogusumma  (250+126+165+160+240) 941 kg andis 1019 punkti.

Esmakordne üritus oli kutsetega, et esindatud oleks eri alade Eesti tipud. Kohale tulid rammumehed ja tõstjad kuid paraku jätsid tulemata jõutõstjad.

Siinkohal tuleb tähelepanu viia asjaolule, et võistlejatel ei olnud lubatud kasutada tulemust parandavaid spetsiaalvarustust nagu surumissärgid ja tõmbetrikood.

Kuna võistlusalasid oli viis, siis pidid võistlejad pika aja vältel hoidma keha ja vaimu soojana. Esimese soojenduskatse ja viimase võistluskatse vaheline aeg venis lausa kolme ja poole tunniseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles