Elar Kraav ja Margus Silbaum tõid jõutõstmise MMilt kaks medalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstekangi kettad.
Tõstekangi kettad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi sportlased Elar Kraav ja (endine liige, nüüd Sparta) Margus Silbaum võistlesid 8.-13. novembril Tšehhis toimuval jõutõstmise MMil, kus mõlemad mehed said oma kaalukategooria jõutõmbes pronksmedali.

Margus võistles kategoorias kuni 93 kg, kus ta püstitas Eesti rekordi kükis 350 kg ning sai pronksmedali jõutõmbes tulemusega 330 kg. Teisel jõutõmbekatsel proovis Silbaum tõmmata maailmarekordit 360 kg, mille ta ka üles sai, kuid kahjuks lasi kangi enne kohtuniku käsklust lahti, mistõttu rekord jäi seekord püstitamata. Kolme tõste summaga 895 kg tuli Margus oma kaaluklassis 5. kohale.

Elar võistles kaalukategoorias kuni 105 kg ning sai pronksmedali jõutõmbes tulemusega 345 kg, mis on ühtlasi uus Eesti rekord. Kogusummaks tuli mehe isiklik rekord 890 kg, millega ta saavutas 8. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles