Kas ministeerium tunnistab loomaarstiõppe alarahastust?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas haridus- ja teadusministeerium tunnistab maaülikooli loomaarstiõppe alarahastatust ja näeb probleemile muid lahendusi kui veterinaarkõrghariduse andmise lõpetamine, mille eest hoiatas rektor Mait Klaassen?
 

Vastab Rein Joamets, haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant:

Arvestades vahendite piiratust, tuleb leida lahendusi praeguste võimaluste sees. Loodetavasti on võimalik regionaalne tööjaotus ka naaberriikidega, mis avaks uued perspektiivid. Selge on see, et tuleb teha valikuid ja ei saa loota lihtsalt riigieelarve raha lisandumisele.

Küsimus peab leidma lahenduse kõrgharidusreformi käigus, kus paratamatult tuleb teha valikuid. Samas annab see võimaluse pühenduda oma tugevatele külgedele (ning veterinaaria, arvestades selle rahvusvahelist tunnustust, on seda lähiregioonis kindlasti) ja loobuda nõrkadest tegevusaladest.

Ministeeriumi ja maaülikooli koostöös peame keskenduma loomaarstiõppe jätkusuutliku rahastamisskeemi väljatöötamisele. Ka minister soovib kestvat lahendust, mitte vinduva probleemi edasilükkamist aukude ühekordse lappimise teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles