Mehine jalatsivabrik hakkab tootma keskaegse hõnguga kingi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samelini jalatsivabriku disaineri-modelleerija Anneli Oru 13.–15. sajandi nahkjalatsite pealsetest inspireeritud vabaajajalatsite kollektsioonist lähevad tootmisse disaineri laual olevad tuuleveski motiivi ja pandlaga kingad.
Samelini jalatsivabriku disaineri-modelleerija Anneli Oru 13.–15. sajandi nahkjalatsite pealsetest inspireeritud vabaajajalatsite kollektsioonist lähevad tootmisse disaineri laual olevad tuuleveski motiivi ja pandlaga kingad. Foto: Margus Ansu

Peamiselt raudninade ja torkekindla tallaga turvalisi tööjalatseid ning sõdurisaapaid valmistava jalatsivabriku Samelin noorim disainer-modelleerija Anneli Oru (23) disainis ja tegi pea otsast lõpuni ka valmis seitse paari vabaajajalatseid. Nende autor sai inspiratsiooni Tallinnas ja Tartus tehtud arheoloogilistel väljakaevamistel leitud 13.–15. sajandi nahkjalatsite pealsetest.

Samelini töötajatele meeldisid keskaegse hõnguga kuus paari kingi ja saapapaar niivõrd, et kollektsioon pühendati Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ning kolm paari kingi võetakse tootmisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles