Sajandi jalgpallimängu näeb pubides ja kinos

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soeng jalgpalli MM-i päevilt.
Soeng jalgpalli MM-i päevilt. Foto: SCANPIX

Tallinna raad soostus Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ettepanekuga näidata täna Vabaduse väljaku suurel ekraanil jalgpalli Euroopa meistrivõistluste Eesti-Iirimaa play-off-mängu.

Leiti, et kui jalgpalliliit tagab avaliku üritusega kaasnevad nõudmised, siis tagab linn koostöös Eesti Televisiooniga mängu ülekande Vabaduse väljaku suurel ekraanil.

Pole välistatud, et EJL saab avaliku ürituse loa, et näidata 15. novembril Iirimaal peetavat teist play-off-mängu, mille lõpptulemus on isegi olulisem kui reedese mängu oma. Nii teatati üleeile Tallinna raest. Kuidas on lood Tartus?

Õues on külm

Linnavalitsuse sporditeenistuse juht Veljo Lamp ütles, et vähemalt linnal ei ole plaanis kuskile suurt ekraani üles panna ja Eesti-Iiri mängu näidata. Ekraan, kus saaks suurkohtumist tegelikult demonstreerida, on Tamme staadionil.

Tamme staadionit haldava sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk sõnas, et ta ei prognoosiks vutiülekandele väljas praegu kuigi suurt publikut. «Seda näitas ka Sloveenia-Serbia mängu ülekanne Lilleküla staadionil, mida jäi vaatama vaid käputäis inimesi. Ja praegu on veel külmem.»

Nii jääb Tartus sajandi suurmängu näitamine väljaspool kodusid põhiliselt pubide pärusmaaks.
«Kui jalgpalli vaatamine pubis on tasuta, ei teki sellega mitte mingisuguseid probleeme,» selgitas jalgpalliliidu infojuht Mihkel Ui­boleht. «Kui aga üritatakse jalgpalli näitamisega raha teenida, ses mõttes, et müüakse pileteid, siis see ei ole lubatud.»

«Lubatud on tasuta avalik näitamine,» toonitas ta. «Pildi omanik on rahvusringhääling, kes annab kõigile tasuta loa. Aga kui keegi kuulutab välja, et näitame Eesti-Iirimaa mängu, pääse on kaks eurot, siis seda ei tohi teha.»

Kui selline probleem ilmneb, on rahvusringhäälingu otsustada, milliseid sanktsioone rakendada.

Filmitalgud aitavad

Lisaks pubidele on jalgpalliliidul koostöö Filmitalgutega.

Seega kõikjal, kus reedel linastub talgutel valminud film, näidatakse pärast ka tasuta Eesti-Iirimaa mängu. Neid kohti on üle Eesti päris palju, Tartus näiteks Cina­mo­ni kinos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles