Tartu poisid loopisid rokikuulsuse näpunäidete järgi lanti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Elken, Jussi Aaltonen ja Tauri Täht.
Jonathan Elken, Jussi Aaltonen ja Tauri Täht. Foto: Erakogu

Tartu Koidu keskuse kalastusringi poisid Tauri Täht ja Jonathan Elken veetsid koolieelsed päevad Soomes. Tampere Nauha (mullu  ülesoomelisest Sinipaela liidust eraldunud heategevusorganisatsioon – toim.) kutsel said poisid kätt proovida sealsetel järvedel ja kärestikujõel.

Koidu Keskuse juhi Anne Schotteri sõnul on Tauri ja Jonathan kalaringi tublimad, seega ka klubi Kalakratid liikmed. Mõlemad on saanud auhinnalisi kohti üle-eestilistel kalastusvõistlustel, jättes selja taha ka päris kalamehi. Jonathani suurimaks saagiks on seejuures 13-kilone havipurakas Anne kanalist. 

Igapäevaselt treenivad poisid Emajõe kallastel.

Tampere Nauha juht Juha Kallio ütles, et Koidu keskus on olnud juba paar aastakümmet neile heaks sidemeks sõpruslinn Tartuga. «Keskuse kalaringi lapsi ootame külla pea igal aastal,» täpsustas ta.

Kalapoistele on landiloopimist õpetama palutud Soome rokikuulsus Jussi Aaltonen (52), kes on ikka vabatahtlikku tööd kõrgelt hinnanud.

Tampere Pühajärve ahvenad ja vähemalt üks paras haugipoiss võisid olla üllatanud, kui nad pärast välja püüdmist tagasi vette sulpsata said. Ent just selline on 13-aastaste Tartu koolipoiste põhimõte: väikesed tuleb lubada koju tagasi.

Copy
Tagasi üles