Kuidas käis bussi tellimine

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTJ arhiivist.
MTJ arhiivist. Foto: Erakogu

Vanemuise kontserdimajas annab reedel oma 30. aastapäeva tähistava kontserdi MTJ. Bändi arhiivi hoiab järeltulevatele muusikupõlvkondadele alles ansambli kunagine mänedžer, praegune ettevõtja ja metsaomanik Lembit Tähepõld. Siinkohal üks näide tema koduse arhiivi säilikutest.

Bürokraatia õilmitses 1980. aastatel nagu rakvere raibe. Näiteks bussi tarvitamiseks tuli korjata allkirju ja templeid, nii et nahk auras.

MTJ kuulus tol ajal Tõrvandis tegutseva põllumajandustehnika tootmiskoondise ehk Tartu EPT hingekirja. Et koondis saaks saata oma bussi koos ansambliga Jõgevale, tuli koondisel paluda selleks luba Tartu Riiklikult Autoinspektsioonilt. Enne aga tuli bussikasutus kooskõlastada Tartu rajooni agraar-tööstuskoondise esimehega.

Lõpuks andis oma loa autoinspektsiooni ametnik. Aga sealjuures on ta olnud vähekene ebapädev daatumi suhtes, ajades segamini aasta, kuupäeva ja kuu. Teised asjaomased isikud kirjutavad dokumendi kuupäevaks 3. jaanuar 1985, autoinspektor aga millegipärast 1. märts 1984.

Küllap tal läks meelest, et alanud oli uus aasta. Ja vahest oli ta lihtsalt hooletu, kui ajas segamini 01 ja 03 järjestuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles