Ainuke telefoniga bändiliige

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTJ arhiivist.
MTJ arhiivist. Foto: Erakogu

Vanemuise kontserdimajas annab reedel oma 30. aastapäeva tähistava kontserdi MTJ. Bändi arhiivi hoiab järeltulevatele muusikupõlvkondadele alles ansambli kunagine mänedžer, praegune ettevõtja ja metsaomanik Lembit Tähepõld. Siinkohal üks näide tema koduse arhiivi säilikutest.

Igal endast lugupidaval ansamblil oli 1980. aastatel lastud teha oma kleeps, mida sai fännidele kinkida ja müüa. See moeasi oli ka MTJ-il. Fotograaf Valeri Parhomenko kujundas traktori, mis vedas enda taga Roboti-nimelist lõõtsa. Pilli voltidele oli suurelt kirjutatud MTJ. All servas oli väikselt Tartu ja telefoninumber 15 302.

«See oli minu number,» ütles Lembit Tähepõld. «Minul oli ainukesena kodus telefon, teistel bändiliikmetel ei olnud.»

Lisaks bändi kontsertide ja tantsuks mängimise korraldamisele käis Tähepõld ka ansambliga koos laval nalja tegemas ja akordionit mängimas. Talle oli poisipõlves õpetanud muusikat Aleksander Mülleri pime isa Nikolai Müller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles