Tekstiilitudengeid harivad kõrgtehnoloogilised kangasteljed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgemas kunstikoolis hakkasid novembri alguses tööle kõrgtehnoloogilised kangasteljed TC-1.
Tartu kõrgemas kunstikoolis hakkasid novembri alguses tööle kõrgtehnoloogilised kangasteljed TC-1. Foto: Aet Ollisaar/TKK

Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) tekstiiliosakonna tudengite käsutusse jõudsid kõrgtehnoloogilised kangasteljed TC-1. Seade võimaldab ühendada gobelääntehnikale omase vaba pildikeele kiire kudumisprotsessiga.

Norra tekstiilieksperdi Vibeke Vestby poolt välja töötatud ning ettevõttes Tronrud Engineering AS valmistatud kangasteljed Thread Controller 1 on tekstiilimaailmas väga hinnatud töövahend, ütles TKK arendusjuht Piret Kaevats.

TC-1 abil on võimalik kududa keeruka struktuuri ja mustriga kangaid, sealhulgas fotokvaliteediga kujutisi.

Kangasteljed seadistas 1.- 4. novembrini tootjafirma esindaja Katja Huhmarkangas, kes koolitas ka õppejõudusid.

Kaevats lisas, et uus masin avardab tudengite oskusi ning annab eelise hiljem erialase töö leidmiseks. Seni on tulnud kaasaegse tehnoloogia kasutamise kogemusi käia täiendamas välisriikide partnerkoolides.

Tudengid pääsevad uute kangastelgede taha selle aasta lõpus ning järgneva loomingulise töötoa tulemusi saab näha 2012. aasta märtsis Nooruse galeriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles