Uues kohvikus ootab lugejaid uus almanahh

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Almanahh Tuvi
Almanahh Tuvi Foto: Repro

Oktoobri viimasel reedel Tartu südames avatud uus kohvikklubi Nälg (Rüütli 8, endine Gruusia Saatkond) tekitab isu noortepärase kultuuri järele.

Novembri esimesel reedel astus seal kuulajate ette peamiselt Tartuga seotud räpp­­muu­­sikuid, et sisustada luuleõhtu «Stroofikum». Nälja lahtioleku aegu saab sealt, ja Emajõelinnas esialgu mujalt mitte kusagilt, osta almanahhi Tuvi esimest numbrit (pildil esikaas).

Mõni nädal tagasi mustaga hallile trükitud almanahhi – värviline on veebiaadressil www.tuvi.ee – sisu eest seisab hea noor abielupaar Johannes ja Elina Naan. Nemad valivad välja need, kes saavad almanahhis lugejate ette astuda.

Esimene Tuvi palus väljavalituil teha midagi, mis pole neile esmapilgul päris omane. Oma loominguga on noorte autorite kõrval esindatud näiteks elukogenumad Ülle Lichtfeldt ja Daniel Vaarik.

Naani pere soovib Tuvi üllitada kaks korda aastas. Järgmise numbri kontseptsioon ja sisu ei ole veel selge. «Kindel on, et oleme avatud erinevatele formaatidele ja meile meeldib, kui inimesed astuksid pisut välja oma igapäevategemistest,» lisasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles