Galerii: Tartu politseimaja juures ehiti helkuripuu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuripuu ehtimine Tartus Riia tänaval peab inimestele meenutama, et uus liiklusseadus nõuab helkuri kandmist ka asulasisestel teedel.
Helkuripuu ehtimine Tartus Riia tänaval peab inimestele meenutama, et uus liiklusseadus nõuab helkuri kandmist ka asulasisestel teedel. Foto: Lõuna prefektuur

Täna õhtupoolikul ehtisid politseinikud ja päästjad Tartu politseimaja juures kasvava puu helkuritega, et meenutada inimestele: helkuri kandmise pime aeg on käes.

Kui madalamatele puuokstele sidusid helkureid politseimaja töötajad ning ka mõned politseimajast möödunud inimesed, siis kõrgemate okste puhul tulid appi päästjad, kes käisid redelitega ära peaaegu puu ladvas, kirjeldas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Hämaral ajal demonstreerib helkuripuu möödujatele ilmekalt, kui palju abi on helkurist ning kui efektiivselt see asjake pimedal ajal jalakäija või ratturi turvalisust tagada võib.

Lisaks Emajõelinnale ehtisid korrakaitsjad täna helkuripuid ka Valgas, Viljandis, Põlvas, Võrus ning Jõgeval. Helkuripuu jääb inimeste tähelepanu püüdma ning Lõuna-Eesti politseijaoskondade esiseid ehtima vähemasti kuni uue aasta alguseni.

Kui pime aeg kauem kestab, võivad helkurid puude otsa jääda ka pikemalt. Või kuniks helkureid puu külge jagub, sest juba on mõned kodanikud asunud neid puude otsast maha võtma ja enda külge kinnitama.

Lõuna prefektuur tuletab ühtlasi meelde, et uue liiklusseaduse järgi on helkuri kandmine pimedal ajal kohustuslik nii maanteedel kui asulates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles