Nõo poisid ajavad koolis omi asju

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tulid Nõo poisid söögivahetunnil kokku viktoriiniks, selles küsiti muu hulgas, mis maa automark on Peugeot, ja kontrolliti, kas õpilased teavad, et «Tootsi Taskud» on Kambja põhikooli almanahh.
Eile tulid Nõo poisid söögivahetunnil kokku viktoriiniks, selles küsiti muu hulgas, mis maa automark on Peugeot, ja kontrolliti, kas õpilased teavad, et «Tootsi Taskud» on Kambja põhikooli almanahh. Foto: Kristjan Teedema

Nõo põhikooli poisid saavad sel nädalal erikohtlemise osaliseks, sest isadepäeva eel tehakse koolis peale õppimise just meessoost rüblikutele meelepäraseid asju.

Enne kui võrdõiguslikkuse volinik pahandab, tuleb lisada, et ka tüdrukutel on oma eriline nädal. Seda kevadel, naistepäeva paiku.

Üheksanda klassi neiu Anu Korela ütles küll, et tema klassi poisid pole naistepäeva puhul tüdrukuid meeles pidanud ja neil nädalatel üksteisega eriti teistmoodi ei käituta.

Lihtsalt eri soost lapsed ja noored saavad teha eksklusiivselt neid huvitavaid asju ja poistenädalal tüdrukuid lause «Aga mina tahan ka märulipolitseinikke näha!» peale saali ei lasta. Aga pole hullu, märtsis on tõenäoliselt oodata naispolitseiniku külaskäiku.

Palju sebimist

Oma osa on poistenädalal ikkagi ka tüdrukutel, nende ülesandeks on valida igast klassist kõige viksim ja viisakam poiss.

Erinevalt noorematest klassidest, kus meessugu ei pane üldjuhul viisakusele eriti rõhku, käituvad noormehed Korela sõnul vähemalt tema klassis vanemaks saades kenamini. Lausa nii, et kümmekonnast poisist kõige viisakama väljavalimisel läheb rebimiseks.

Poistel endil on vaatamist-kuulamist ja kaasategemist hulganisti. Korela klassivend Kristjan Jürimaa ootab kõige rohkem neljapäevast Superliigat, kehalise kasvatuse õpetajate välja mõeldud pallimängu, kus astuvad vastastikku meesõpetajad ja kooli kõige kõvemad poisid.

Mäng ise tõotab tulla nii mängijatele kui vaatajatele ülilõbus, sest eesmärgiks on saada suur kummist võimlemispall vastasmeeskonna väravasse. Pealegi on meesõpetajad tavapäraselt kostüümides.

Mikk Kull üheksandast klassist peab lisaks osalemisele ka ise esinema, koguni kahel korral.

Homme on pooleldi tema juhendada vestlusloeng internetikasutusest, kuhu erandkorras on lubatud kõik kooli õpilased. Huvijuhi Nevel Tosso sõnul on sellised õpilaselt õpilasele loengud eriti populaarsed.

Vahetundide lõbu

Neljapäeva hommikul peab Kull aga varakult hääle puhtaks köhima, sest tema kommenteerida on Superliiga võistlus.

Tüdrukute ja poiste nädalaid on õppealajuhataja Svetlana Keiski mäletamist mööda korraldatud neli-viis aastat. Varasematel aastatel võeti ürituste tarbeks aega ka tundidest, nüüd üritatakse tema sõnul kõik meelelahutused ära teha vahetundidest ja vabast ajast.

Tänavu on erandiks vaid Superliiga, mis peetakse klassijuhataja tunni ajal.

Üheksanda klassi õpilased ise mäletavad neid nädalaid vaid paar aastat tagasi.

«Neil on muid üritusi nii palju,» arvas Keiski, et poiste- ja tüdrukute nädalate tegemised on lihtsalt mälus hajunud.

Poistenädal Nõo koolis
• Esmaspäev: viisakaima poisi valimine, viktoriinid poistele
• Teisipäev: stiilipäev «Prillid», poistele loengud politsei- ja piirivalveametnikelt, märulipolitsei tutvustus
• Kolmapäev: stiilipäev «Lipsud», kõigile vestlusloeng «Noorte enim külastatud internetileheküljed»
• Neljapäev: superliiga, poisid vs. meesõpetajad
• Reede: stiilipäev «Nunnud poisid», viisakaimate poiste väljakuulutamine
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles