Politsei hoiab turu taga jõlkuvatel noortel silma peal (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul võis märgata avaturu lähedal mitut alaealiste seltskonda, paljudel sigaret sõrmede vahel.
Esmaspäeva õhtul võis märgata avaturu lähedal mitut alaealiste seltskonda, paljudel sigaret sõrmede vahel. Foto: Margus Ansu

«Ma kardan, et mu pojaga juhtub midagi halba,» ütles Tartu Postimehe toimetuse helistanud lapsevanem (nimi toimetusele teada), kes ei oska oma 14-aastase lapsega enam midagi ette võtta. «Augusti keskpaigas käisin poega linnas otsimas, sest ta oli koos noortekambaga,» kurtis murelik ema. «Luku taha ei saa ka nii vana last enam panna.»

Pere elab Tartust pisut väljas, kus teismelisel pole väga midagi teha. «Poeg käis Tartu rulapargis sõitmas, seal tutvuski noortega, kes joovad ja suitsetavad,» rääkis lapsevanem. Ta ei soovinud lapsel sportimist keelata, kuid poiss hakkas aina tihemini kambaga kohtuma. Selgitustest ei piisanud ning vägikaikavedu poja ja ema vahel jätkub.

«Tuttav rääkis, et nägi ühe sellise kamba juures politseiautot. Keegi ei teinud midagi, et noori korrale kutsuda,» oli ema nördinud. Tallinna vandaalitsevate noortekampade tegude jõudmine meediasse oli hirmutav – pole võimatu, et ka Tartus hakkavad kambad varsti samamoodi käituma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles