Tartu võrkpallipoisid võitsid Narva turniiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nädalavahetusel peeti Narvas Eesti Karikavõistluste teise tugevusgrupi turniir, mille täiseduga võitis Premium 7/ Salva Tartu võistkond.

Üldarvestuses tähendas see Tartu poistele 2011. aasta Eesti Karikavõistlustelt seitsmendat kohta.Kodumeeskond Narva SK Energia alistati 3:1, turniirivõidu otsustanud mängus alistati põnevuslahingu järel 3:2 Pärnu SK ning ülejäänud vastased võideti kindlalt 3:0.

«Eks see tulemus näitab üsna reaalselt meie hetke seisu, kuid olen kindel, et meis on potentsiaali ja arenemisvõimet, et veel sel hooajal mängida kõrgematele kohtadele,» hindas poiste tulemust treener Oliver Lüütsepp ning jätkas: «järgnev tsooniturniir näitab ära, kas oleme valmis kanda kinnitama ka kuue parema hulgas.»

Nimelt tagas võistkond koha tsooniturniirile, kus lähevad vastamisi esimese tugevusgrupi kaks viimast Valga VK Viktooria, Kuressaare Vanalinna SK ja lisaks Tartule ka Narvas teise koha saanud Pärnu SK.


Treener analüüsis eraldi ka igat mängijat: „«Oli ette teada, et meie mäng sõltub paljuski noorest sidemängijast Sten Trahvist ning sellest, kas ta peab nii füüsiliselt kui vaimselt vastu terve turniiri. Eelmistel võistlustel näitas ta teisel päeval selgeid väsimusemärke, kuid sel korral pidas kenasti lõpuni vastu. Üleüldse on ta sel sügisel korraliku arengu läbi teinud ja läheb iga mänguga aina paremaks.

Sidemängija stabiilsust kiitsid ka võistkonna kaks põhijõudu Erik Kergand ja Karl Kera, kes suutsid rünnata kõigis mängudes piisavalt efektiivselt, et võidud koju tuua. Nende kahe rünnakupunktid on need millest me niiöelda elame. Sellest hoolimata ei alahinda ma kuidagi teiste panust. Sander Sõõru ja Reigo Harkmann võivad keskelt väga valusalt nõelata kui sidemängija neid üles leiab. Nende põhitööks on siiski blokipunkte koguda ja see on kindlasti üks koht, millega saame treeningutel kogu võistkonnaga veel kõvasti vaeva näha.

Univerasaalne „looduslaps“ Lauri Rauk, kes tõsiselt tegelb võrkpalliga alles esimest hooaega proovis Narvas nii diagonaal- kui ka temporündaja positsiooni. Eks lähiaeg näitab, mis kohal ta mängima hakkab ja kus teda rohkem vajame, kuid füüsilisi võimeid on sellel poisil kõvasti. Sel korral rollimängijateks kujunenud Silver Vaino ja Kristen Puusepp said mänguaega loodetust isegi rohkem. Nendega saime teha topeltvahetusi, et kaustada ära Silveri suurepärast planeerivat servi ning samas anda puhkust Stennile. Lisaks mängis Silver terve Pärnu mängu otsustavad hetked diagonaalründaja kohal ja Kristen oli vajalikuks lüliks kui seljavalu hakkas segama Reigot.

Kui peaksin kedagi eriti esile tooma, siis sel korral kuulub see au kindlasti liberona tegutsenud Karl Piirile. Suurepärane turniir tema poolt, servivastuvõtt ideaalilähedane ning kaitses tõi kohati üles lausa imepalle. Lisaks elas ta valjuhäälselt kaasa teiste õnnestumistele. Karli tegutsemisele jagas kiidusõnu ka Eesti noortekoondise treener Toomas Jasmin. Võistkond tervikuna näitas ilusat ja emotsionaalset võrkpalli koos väikeste mõõneperioodidega, kuid selles vanuses kipub neid paratamatult sisse tulema.»


Narva turniiri tulemused:
Hiiumaa Võrkpalliklubi - Premium 7/Salva Tartu 0:3
Premium 7/Salva Tartu - Pärnu VK/SK I 3:2
Narva SK Energia - Premium 7/Salva Tartu 1:3
Premium 7/Salva Tartu – Viljandi Spordikool 3:0
Premium 7/Salva Tartu - VK Täht Tallinn 3:0
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles