Tartu kickpoksija sai Skopje MMil viga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kickpoksija Rain Ruuder (sinises) ringis.
Tartu kickpoksija Rain Ruuder (sinises) ringis. Foto: Erakogu

Tartu poksi ja kicboxingu klubi Kombat  liige Rain Ruuder lõi kaasa 22.-29. oktoobini peetud Makedoonia pealinnas Skopjes kickboxingu maailmameistrivõistlustel (stiilid low-kick ja K1).

Võistlejaid oli ligi tuhatkond 54 riigist. Ruuder võistles low-kick stiilis kaalukategoorias -86kg. Avaringis ehk 1/8 finaalis läks ta kokku türgi sportlase Erol Sanliga. Endast kogukamat türgi meistrit võitis tartlane  kindlalt 3:0. Veerandfinaalis sai ta vastaseks eelmise aasta EMi hõbemedali omaniku horvaadi Luca Simicù, kes avaringis alistas kindlalt venemaa sportlase. Peajagu pikema vastasega peetud matši esimene raund oli võrdne. Üks kohtunik andis raundi võidu Ruuderile ja kaks horvaadile paarilöögise eduga.

Kahjuks õnnestus Ruuderil kohe raundi alguses parem jalg korralikult ära lüüa vastu horvaadi jalga, nii et järgmised kaks raundi oli ta liikumine ja ründetegevus tublisti häiritud. Samas tegi ta matši korralikult lõpuni ja kaotus tuli vaid paaripunktise vahega, medalist jäi ta siiski napilt ilma. Horvaat tuli hiljem maailmameistriks, alistades kindlalt poolfinaalis kanadalase ja ka finaalis ukraina sportlase.

Peale matši viidi Ruuder kohe haiglasse, kus tehti jalast pildid. Õnneks olid luud terved ja tegu ainult sidemete ja pehmete kudede vigastusega. Praegu tegeleb Ruuder usinasti taastusraviga, kuna juba 19. novembril on sõit ainsa eesti sportlasena Dublinisse full-kontakti kickboxingu MM-ile. Tartlane loodab jala võistluskõlbulikuks saada ja Iirimaalt ka kindlasti medaliga tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles