Uus rektor uutele üliõpilastele: teie olete kõige tähtsamad

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli peahoone sammaste vahel lootis eile õppeaasta avaaktusele pääseda nii suur hulk tudengeid, et osa neist pidi leppima otseülekande vaatamisega esimese korruse auditooriumis.
Ülikooli peahoone sammaste vahel lootis eile õppeaasta avaaktusele pääseda nii suur hulk tudengeid, et osa neist pidi leppima otseülekande vaatamisega esimese korruse auditooriumis. Foto: Laila Kaasik

Räägitakse, et ülikool annab elu parimad aastad, rääkis viimased 15 aastat Soomes veetnud, ent nüüd üliõpilasena taas kodumaaga sinasõprust loov Margaret Tilk eile ennelõunal Tartu ülikooli peahoone ees seistes. Tema oli üks paljudest esmakursuslastest ehk rebastest, kes uue õppeaasta sissejuhatuseks traditsiooniliselt avaaktuselt akadeemilist vaimu otsimas käis.

Semiootikat ja kultuuriteooriat õppima asuv Tilk tunnistas muu hulgas, et loodab leida Tartust sõpru ega välistanud võimalust pärast õpinguid Emajõelinna elama jäädagi. «Tartu on väike linn, ehk õnnestub siit leida sellist seltskonnaelu, mis aitab mul oma kohta leida,» arutles ta.

Muutuvad otsused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles