Politsei vana mehe surmas endal süüd ei leidnud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu arestimaja.
Tartu arestimaja. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sisejuurdluse kohaselt politseinikud ei eksinud, kui saatsid haige vana ja haige mehe Tartu arestimajast koju, kuigi mees ei saanud aru, kuhu ta minema peab.

«Kontrolliti põhjalikult kõiki Heino kainenema toimetamise, sealt vabastamise, abikaasale info edastamise ning kadunud isiku otsimisega seotud asjaolusid. Politseinike ja spetsialistide tegevus vastas nõuetele, rikkumisi ei esinenud,» kinnitas Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv Õhtulehele.

Aga ta tunnistab, et juhtum on kahetsusväärne ja et inimeste ootused politseile on suuremad kui vaid kehtivate õigusaktide täitmine, ja seetõttu tuleb otsida võimalusi, vähendamaks inimeste elu ja tervist ohustavaid riske.

Septembri algul viisid politseinikud Tartus kodu lähedal haljasalal lebanud südamehaige Heino linna teise otsa arestimajja kainenema, kust ta õhtul üksi koduteele saadeti. Mitu nädalat hiljem leiti mees mõne kilomeetri kauguselt arestimajast surnuna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles