Endise kasiino ruumides hakkab tööle diskobaar

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise kasiino ruumides Poe tänava ja Vabaduse puiestee nurgal avab aasta lõpus uksed diskobaar Shooters.
Endise kasiino ruumides Poe tänava ja Vabaduse puiestee nurgal avab aasta lõpus uksed diskobaar Shooters. Foto: Sille Annuk

Tartu meelelahutuskohad saavad peagi täiendust, sest veel selle aasta lõpus avatakse endise Olympic Casino ruumides Poe tänava ja Vabaduse puiestee nurgal uus diskobaar Shooters.

Meelelahutuspaiga eestvedajad on Alari Ossa, Endrik Eller ja Daniel Müntinen, kes avasid eelmisel aastal samanimelise koha ka Tallinna vanalinnas.

«See on ööklubi ja pubi vahepealne. Ise nimetame seda diskobaariks,» ütles Müntinen ning püüdis selgitada uue koha kontseptsiooni.

«Meie mõte on algusest peale olnud soodustada inimeste tutvumist. Pubi näiteks soodustab seda, et lähed sinna oma sõpradega meeldivalt aega veetma. Meie aga ehitame asja üles nii, et kui tuled isegi üksi, siis on sul võimalik teistega tuttavaks saada,» rääkis Müntinen, kelle sõnul soodustab seda Euroopa baarides laialt levinud nn shot’i-kultuur.

Sisekujundus valmimas

Müntineni sõnul tähendab shot baarikultuuris kanget alkoholi, mida juuakse ühe sõõmuga pitsist. «Näiteks viina- või tekiila-shot, aga shooters on juba segatud alkohol, kuid seda juuakse samuti pitsidest,» selgitas ta. Sarnast joont on püüdnud Tartus ajada ka Nott ja Trehv, kuid Müntineni hinnangul pole see õnnestunud, sest asju tehakse valesti.

Shootersi omanike sõnul oli neil Tartusse laienemise plaan juba ammu, kuid siiani ei leitud sobiva asukohaga ruume. «Nüüd see võimalus tekkis,» lausus Müntinen ja ütles Poe tänava 300-ruutmeetrise pinna kohta vaid kiidusõnu. «Need on täiesti suurepärased ruumid. Kahel korrusel, suured ja avarad.»

Diskobaari juhataja Mihkel Tamme sõnul on sisekujundus alles valmimas ning ta ei soovinud sellest täpsemalt rääkida. «Ma kommenteeriks seda teemat alles siis, kui hakkame uksi lahti tegema,» ütles ta.

Ka Müntinen ei tahtnud kõiki detaile veel avaldada, kuid ütles siiski, et diskobaar tuleb mitme suure baarileti ning eraldi tantsupõrandaga. «Aga kui pidu lahti läheb, siis võib tantsida seal, kus tahetakse,» lausus Põlvast pärit Müntinen, kes veab Tallinnas ka kohvikut Noorus.

Tasuta sissepääs

Tasuta sissepääsuga diskobaaris hakkab tööle paarkümmend inimest ning see on avatud iga päev. «Oleme lahti hommikul nelja, viie või kuueni, sõltub päevast,» lausus Mün­­tinen ning lisas, et Shooters on mõeldud kõigile.

«Oleme igaühele, aga ilmselt tekivad kindlad päevad, mil teatud grupid käima hakkavad. Tartus on palju tudengeid  ja nende väljaskäimise harjumused on teised kui tööinimestel,» lausus ta ning lubas, et diskobaar teeb uksed lahti veel sel aastal.

Poe tänav 10 ruumide omanikuks on Kungla Investeeringud AS ja kuigi pind asub elumajas, ei näinud Shootersi omanikud selles probleemi.

«Seal on ennegi olnud meelelahutusasutus ja siiani pole vastuseisu tulnud. Eks püüame ise ka, et see koht kedagi ei häiriks,» ütles Müntinen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles