Tänavaküsitlus. Mida mäletate enda esimesest koolipäevast? (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikell.
Koolikell. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Homme on mitmetes koolides tänavuse kooliaasta avaaktus. Sel puhul uuris Tartu Postimees, mida inimesed enda esimesest koolipäevast mäletavad.

Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Silja Segal, treener

Ma mäletan väga hästi seda mõtet, et issand ma olengi nüüd koolis. See tundus nii uskumatu, et kas see ongi kool, millest teised rääkisid. 

Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Katrin Lendok, õppekorralduse spetsialist

Mäletan hästi, et istusin esimeses pingireas, sest mu ema oli õpetaja. Ta õpetas küll vanemaid klasse, aga ma valisin ette pinki endale koha. Ma mäletan seda ka, et Ülle oli minu esimene pinginaaber, ei teagi, mida ta praegu teeb. Kõige paremini jäigi just see pink esimesest koolipäevast meelde.

Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Uve Valkenkrau, ettevõtja

Ma mäletan esimest koolipäeva väga ähmaselt. Meeles on see ülejäänud ajastu. Rublaaeg ja muu. Eks sai ilmselt kooki ka söödud.

Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Gustav Urbas, autotöökoja meister

Mäletan kõige paremini üht poissi, kellest sai minu pinginaaber. Me istusime koos ainult aasta, siis ma vahetasin kooli. Muud ei mäletagi sellest päevast.

Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Piret Ehrenpreis, kommunikatsioonispetsialist 

Esimene koolipäev oli minu jaoks suur segadus. Väike koolimaja tundus minu jaoks toona nii suurena ja ma suutsin seal korralikult ära eksida. Eks turvalisest keskkonnast olla järsku võõras kohas suure rahvasumma sees ehmatas pisut ära.

TRT02:T
TRT02:T Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Sirli Siret Sepping, õpilane

Ma mäletan päris palju, näiteks aabitsa kättesaamist ja aulast väljakõndimist. Seal pidi käe andma abituriendile ja ma andsin vale käe. Mul on meeles ka Eesti hümni laulmine ja see, et ma olin meie klassis kõige pikem. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles