Tõuloomade sügisnäitusel uudistati loomaaretajate tööd ning avati Eesti toidu kuu

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. tõuloomade sügisnäitusel said külastajad näha nii lehmi, veisi, lambaid, hobuseid ja teisigi loomi.
22. tõuloomade sügisnäitusel said külastajad näha nii lehmi, veisi, lambaid, hobuseid ja teisigi loomi. Foto: Evelin Anja / SA Lõuna-Eesti Turism

Eile peeti Eesti põllumajandusmuuseumis 22. korda tõuloomade messi. Et Eesti tõuloomakasvatuse liit sai 25 aastaseks, avati mess «Eesti Tõuloomakasvatuse Liit 25» stendinäitusega. 

Sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Anja rääkis, et tõulooma sügisnäitusel esitletakse loomaaretajate pikaajalise töö vilju, tutvustatakse loomakasvatajaid ja väärtustatakse nende tööd. Kohale tuuakse loomatõugude parimad esindajad. «Paljude linnainimeste jaoks on põllumajandusmuuseum ja taolised üritused üks väheseid kohti, kus loomi vaadata ja maaeluga tutvuda,» ütles Anja. Ta kinnitas, et loomade eksponeerimisel on tagatud loomade heaolu, kaasas on nende endi loomakasvatajad.

Tänavune sügisnäitus tõi kohale ligi 6000 külastajat ja 170 laadakauplejat. Anja ütles, et seekordse messi tegi eriliseks ka see, et messil avati pidulikult ka Eesti toidu kuu. «Selle piduliku avamise au oli sügisnäitusel maaeluminister Tarmo Tammel, kui koos ,SA Eesti Maaelumuuseumid direktrissi Merli Sillaga lõigati lahti pikk leib,» kirjeldas Anja. 

Lisaks veistele, hobustele, lammastele ja teistele tõuloomadele olid narko-, tolli- ja päästekoerad, tutvustati hobusetõugusid ja valiti publiku lemmik loom aplausi ja ovatsioonide põhjal. Lemmikuks osutus Eesti põllumajandusmuuseum poni, kes justkui Pipi Pikksuka raamatust välja astunud.​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles