Remondifirma keeras käki kokku

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Millistfer osutab, et suure koormusega koolikoridoris on põrandaliistude kinnitus nii nigel, et need on juba kaotsi läinud.
Tiiu Millistfer osutab, et suure koormusega koolikoridoris on põrandaliistude kinnitus nii nigel, et need on juba kaotsi läinud. Foto: Margus Ansu

Suvel suurte lootustega alanud remont Tartu Forseliuse koolis pole seni läbi ja ka tehtud tööde kvaliteet on nii halb, et linn otsustas pärast tulutut kirjavahetust lepingu Maatriks-RP osaühinguga üles öelda.

«Remont algas juunis, et teha korda teise ja kolmanda korruse koridoride põrandad, vahetada uksed ja teha koridorides sanitaarremont. Põrand võeti üles, pandi uus alus ja selle peale PVC-kate,» kirjeldas Forse­liu­se kooli direktor Tiiu Millistfer.

«Et asjad ei lähe plaanitult, hakkas selguma kohe ja igakordsed märkused on protokollidest lugeda. Kuna töödejuhatajat kohal ei olnud, läks ehitus isevooluteed. Majandusjuhataja käis iga päev vigu kätte näitamas, kuigi see polegi tema ülesanne,» lisas ta.

Juhtmed ripnevad

Eile hakkasid kohe silma koridoride seintel ripnevad juhtmed, mille ehitaja pidanuks seinale kinnitama remondi lõpuks, see tähendab augusti lõpuks. Ent need ripnevad edasi.

Kohe paistab silma ka, et nõrgalt kinnitatud põrandaliistud on juba jalutama läinud. Jalaga on tunda, et põrand on väga ebatasane ja osalt aluspõrand kõigub. Hoolikamal vaatlusel selgub, et põrandakatte paanide vuugi laius on väga ebaühtlane. Ühes remonditud ruumis on vuugitäide üldse panemata. Klassiuste põskede viimistlus sarnaneb tavalise plätserdusega.

«Põrandate pealt õpilased õpivad, kuidas ei tohi tööd teha,» ütles Tartu abilinnapea Jüri Kõre.
Maatriks-RPga leppis linn kokku ka uue tähtaja, 18. septembri, kuid paremuse poole ei liikunud miski.

Suveni peab vastu pidama

14. oktoobril saatis ehitusfirma linnale kirja, milles tegi ettepaneku teha ebakvaliteetselt tehtud töödelt tagasiarvestus tellija kasuks, ent mitte kõrvaldada puudusi. Seda ei pidanud linn mõistlikuks ja mõõt sai lõplikult täis.

Lepingu järgi on remondi maksumus 83 569 eurot, linn on sellest tasunud umbes 40 protsenti. Maksmata on 51 891 eurot. Tasumata osast kavatseb linn maha arvestada tegemata ja praaktööde tasu ning töö venimisest tulenevad lisakulud.

Töö lõpetamiseks tuleb leida hankekonkursil uus firma, kuid senise ehitaja keeratud käkk jääb laste ja koolitöötajate silma alla tuleva suveni, sest õppeaasta jooksul ei ole suuremahuline remont võimalik.

Maatriks-RP juhatuse liige Peeter Traks ei soovinud teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles