Ilmar Kullam - in memoriam. Teet Laur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Laur
Teet Laur Foto: Sille Annuk / Postimees

Teet Laur: Inimene suure algustähega. Väga nõudlik, aga samas väga inimlik mees. Sihikindel. See, mida ta nõudis, see oli tal endale selgeks tehtud – see pidi nii olema. Olen ise tema meetodeid rakendanud, kui tegin treeneritööd, aga on näha, et tänapäeval on mängijate valulävi ikka väga madal.

Vanad sõbrad, Tammiste ja teised, on ikka rääkinud, et Kullam tollal nõudis rohkem mängu. Mina ütlen, et ta nõudis ka seda, et õppimine oleks korras. Kord pidi tal igas asjas majas olema.

Kullam oli üks väheseid inimesi, kes siin Eestis ainult korvpallile elas.

Ta käis vaatamas ka kursustevahelisi ülikooli korvpallimeistrivõistlusi. Istus saali nurgas omal toolil ja vaatas mänge.

Ülikoolis oli ta kateedrijuhataja. Oli mingi teema vaja ette valmistada ja vastata. Eks ka mina arvasin algul, et midagi ikka räägin. Kullam kuulas ja ütles: kuule, sa ei ole ju seda raamatut lugenud, mine ja loe. Väga häbi oli. Läksin ja tegin endale asja selgeks. Selline mees oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles