Galerii: Aparaaditehase tänavaturul Poola kaubale kohta ei olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Aparaaditehase festivali raames tänavaturg. Tehase ümbruses müüdi nii helkureid, ehteid, aga ka kasutatud riideid. Vastupidiselt teistele sarnastele tänavaturgudele ei hakanud üldse silma tüüpilist Poola turukaupa. 

Aparaaditehasesse olid enda riided müüki toonud kaks tulevast 10. klassi õpilast. Elisabeth Tõnne ja Anna Birgitta Põder peavad alles esmaspäeval kooliteed taas alustama, seega oli neil võimalik ebavajalikud riided maha müüa ja selle eest ka pisut taskuraha teenida. 

«Äri on täitsa hästi läinud,» sõnas Tõnne. Ta näitas ette raamatu, kuhu tüdrukud kandsid sisse müüdud esemete eest saadud tulu. «Ega mul väga kindlat eesmärki polegi, mis teenituga teen. Uusi riideid küll ei osta, ilmselt kogun millegi jaoks,» rääkis Tõnne. Temaga lauda jaganud klassiõde Põder plaanib kogutu aga reisi jaoks säästa. 

«Ma tahaks reisida võimalikult palju ja odavalt. Esimene sihtkoht, kuhu minna tahan, on Pariis,» rääkis Põder. 

Kui kohalikud olid müüki toonud pigem enda vähekantud riideid, siis müügilaua üles sättinud ettevõtted pakkusid beebisokke, vinüüle, põdrakanepist limonaadi, taimedest tehtud kosmeetikat, ehteid, keraamikat, raamatuid, patju ja head-paremat hamba alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles