Tõstjad korraldasid Mellistes rekordisaju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim Tartumaa sportlane oli Sander Loos, kes võistles kehakaalukategoorias kuni 77 kg.
Parim Tartumaa sportlane oli Sander Loos, kes võistles kehakaalukategoorias kuni 77 kg. Foto: Maria Kilk

Laupäeval, 29. oktoobril peeti  Mellistes Tartumaa suurmeistrite karikavõistlus klassikalises tõstmises.

Tegemist oli järjekorras juba 24. samanimelise võistlusega, kusjuures teist aastat järjest lubas võistluse formaat võistlusele ka väljapool Eestit pärit külalisvõistlejad. Seetõttu oli võistlustules kaks Leedu tõsteklubi 13 sportlasega.

Võistlus algas tiheda rekordsajuga, kui Pärnumaa neiu Maarika Buht sai rebimises ja tõukamises kirja vastavalt 57 kg ja 75 kg, mis andsid kogusummaks 132 kg. Kuni 17-aastaste noorte (U17) vanuseklassis tähistavad Maarika Buht tulemused uusi Eesti naiste noorte rekordeid.

Tallinlane Vadim Goldberg püstitas meeste kehakaalukategoorias kuni 56 kg kolm uut Eesti täiskasvanute rekordit: rebimises 88 kg, tõukamises 108 kg ja kogusummas 196 kg. Eelmised rekordnumbrid kuulusid Ida-Virumaa sportlasele Sergei Rumjantsevile ja oli pärit aastast 2003.

Võistluse parima individuaaltulemuse eest hoolitses leedukas Linas Kvietkauskis. Kehakaalukategoorias +105 kg võistelnud sihvakas 20-aastane noormees sai rebimises ja tõukamises kirja vastavalt 140 kg ja 180 kg, mis andsid kogusummaks 320 kg. Linas Kvietkauskise kogusumma oli väärt tugevad 347 Sinclair'i punkti.

Parim Tartumaa sportlane oli Sander Loos, kes võistles kehakaalukategoorias kuni 77 kg. Sander Loos rebis 107 kg ja tõukas 145 kg. Tema kogusumma 252 kg vastas 323 Sinclair'i punktile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles