Lang lubas Põltsamaa lossi taastamisel üksnes muinsuskaitselist abi

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa.
Põltsamaa. Foto: Urmas Luik

«Kui leidub lossi ülesehitaja, olen valmis kaasa aitama kokkulepetele jõudmisel selle tööga kaasnevates muinsuskaitsealastes tingimustes,» ütles eilsel Jõgevamaa visiidil kultuuriminister Rein Lang.

Kultuuriministri arvates võiks keset Põltsamaad, omaaegse Liivimaa kuningriigi pealinnas asuda taastatud loss. Varemete konserveerimisel ei ole tema hinnangul mõtet, sest konserveeritud varemed kesklinnas pole just kõige atraktiivsemad.

Lossivaremete tulevik ei ole oluline teema üksnes Põltsamaale, vaid ka näiteks Viljandile, lisas Lang.

Jõgevamaal visiidil tutvus eelmise valitsuse justiitsminister Lang ka Jõgeva politsei- ja justiitshoone ehitusega. Kahtlemata üks karismaatilisemaid isikuid, kellega minister kohtus, oli aga Jõgeva kui Eestimaa külmapooluse kultuurikeskuses aastaringselt resideeriv jõuluvana.

Maavanem Viktor Svjatõševi sõnul näidati ministrile nii kordaminekuid kui ka probleeme. «Kosutav oli kuulda Palamuse kihelkonnamuuseumi kui tähtsuselt maakonna piire ületava muuseumi püsimajäämisest aga ka vajadusest investeerida Kuremaa ujulasse, mis on Jõgevamaal ainus kaasaegne spordirajatis laste ujuma õpetamiseks,» ütles maavanem.

Svjatõšev lisas, et tänastes oludes ei ole ministrid liikuvad rahakotid, vaid rahade taotlemiseks on oma metoodika, fondid ja programmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles