IDeeJazz toob palju eesti muusikat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali IDeeJazz logo.
Festivali IDeeJazz logo. Foto: IDeeJazz

Sel nädalal, 3. – 5. novembrini peetakse Tartus jazz- ja rütmimuusika festivali IDeeJazz, mis pakub kuulajatele headest ideedest küllastunud eesti muusikat.

Korraldajate teatel koondab festival Tartusse Eesti jazz- ja rütmimuusika valdkonna värskeimad mõtted ning väärikamad esindajad. Kuulajateni tuuakse tähendusega muusikat, mis kõnetab, puudutab ja inspireerib.

Teiste seas astuvad üles Hedvig Hanson ja Andre Maaker Trio, Pii, IHM Trio, Sigmund, X-Panda jt. Festivali üks idee on anda ka Tartu andekatele noortele võimalus esitada oma loomingut laiemale kuulajaskonnale.

«Värskete ideede laval kõlab omanäoline, julge, värske ja rütmipõhine intelligentne muusika. Ava- ja pealaval saab kuulata traditsioonilist ja kammerlikku jazzi ning inspireerivate mõtetega heakõlalist muusikat,» kõneles IDeeJazz festivali peakorraldaja, muusik Oleg Pissarenko.

IDeeJazz festivali kava on väga hea ja isegi maksimaalne, teades noore festivali võimalusi, lisas omalt poolt ürituse patroon Lembit Saarsalu. «Usun, et see festival jääb kestma. Viimasest Rainbow Jazzist on juba kolm aastat möödas ja mulle meeldib, et Tartus on noori ja väsimatuid inimesi, kellele meeldib see muusika, kes on südamega asja juures.»

Kontserdid toimuvad Tartu jazzklubis, Vilde lokaalis, klubis Kink Konk (endine Plink Plonk) ning Athena keskuse saalides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles