ERR.ee: Tartu Ülikool töötajaid esialgu koondama ei hakka

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Sille Annuk.

Tartu Ülikooli äsja vastuvõetud uue aasta eelarve on sama suur kui tänavu; töötajate koondamisi või suuremaid kärpeid ülikool esialgu ette ei näe.

Samas ei plaani ülikool ka rohkem investeeringuid kui keemiahoone lõpuni ehitamine ning Toomel asuva vana sünnitusmaja väljaostmine, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui Tallinna Tehnikaülikooli kokkuhoiukava näeb ette nii töötajate koondamisi, palgata puhkusele saatmisi kui ka õppejõudude välislähetuste vähendamist, siis Tartu Ülikooli finantsdirektori Taimo Saani selgitusel ei seisa Tartu hetkel veel selliste murede ees paljuski tänu ettenägelikkusele.

«Ei mais ega oktoobrikuus peetud võimalikuks ülikooli palgaastmete määrade muutmist ehk ülikooli töötajate 2009. aasta palgad jäävad samale tasemele kui need olid 2008. aastal,» rääkis Saan.

Siiski möönis Saan, et kümnest teaduskonnast kahel, lisaks veel Pärnu kolledžil ja geenivaramul võib tekkida vajadus oma töötajate arv üle vaadata, kuid tema väitel oleks jutt üksikute inimeste koondamisest.

Tartu Ülikool on valmis puhuks, kui riik asub kõrgharidusele mõeldud raha vähendama.

Õppetegevuse rahade ärakukkumist võib Tartu Ülikool Saani selgitusel katta ka äärmisel juhul laenuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles