Tantsijad tulid koju tiivuliste karikatega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võit käes – Densezu võistlusel Riias.
Võit käes – Densezu võistlusel Riias. Foto: Tantsu- ja moekool Galerii GK

«Nad on hullud! Nad on täiesti tantsuhullud!» naeris Galerii tantsu- ja moekooli juhataja Jelena Frunze kahe käega peast kinni hoides oma vanimatest kasvandikest, Densezu võistlusrühmast rääkides.

Tantsimine on nendele tüdrukutele põhjus hingata. Kui on vaja rohkem trenni teha, siis ei kosta mitte nurinat, vaid rõõmuhõiskeid. «Kui tuli tantsulaager, küsisid nad treeninguid juurde. Niigi oli kuus tundi päevas,» ei suuda Frunze neidude pühendumust ära imestada.

Eelmisel nädalavahetusel Riias Baltimaade ühisvõistlusel Debut sai see vaevanägemine ka rikkalikult tasutud, sest Den­sezu tõi sealt koju kõige suurema karika, peavõidu, grand prix’.

Täielik edu

Ka kooli kaks nooremat rühma said karikad, nii mudilased kui keskastme võistlusrühm Play. Nemad said oma vanuserühmas teise koha.

Mudilastest oli seda oodata – nad ei karda lava ja on juba tõelised esinejad –, kuid Play edu oli vähemalt juhatajale üllatus. Nimelt oli see nende esimene rahvusvaheline võistlus ja tüdrukud pabistasid hirmsasti. Võistlusele võeti nad ju kaasa rohkem kogemust saama ja vaatama, kuidas teised tantsivad.

Densezu liige Nika Davõdik, kes on rühmas alles uus, rääkis, et kogu reis ja võistlusel osalemine ning võit ise oli väga emotsionaalne ja mõnus. Kõik tegid pidevalt koostööd, üksteist meigiti, tehti soenguid ja aidati riietuda.

Konkurentidest saadi aimu üsna vähe. «Me üritasime mitte vaadata, aga natuke ikka nägime,» ütles Davõdik, et ka teised võistlejad olid tugevad.

Kuigi õpilased olid tublid, ei ole Galerii koolist kuigi palju kuulda olnud. Võib-olla seetõttu, et keskendutakse pigem rahvusvahelistele võistlustele, ehk aga hoopis seepärast, et kooli õppekeel on vene keel.

Frunze sõnul on nende õpilased peamiselt vene lütseumist ja Annelinna gümnaasiumist, kuid neid on peaaegu kõigist teistest Tartu koolidest ja lasteaedadest.

Siiski ei käi kõik ainult vene keeles, oma keelekümblusklassiks on koolis võimlemistund, kus räägitakse kokkuleppe järgi eesti keeles.

Vanemad aitavad

Rahvusvahelised võistlused nõuavad suurt vaevanägemist ka lapsevanematelt. Kinni tuleb ju maksta nii kostüümid kui transport, vajaduse korral ka ööbimine.

Frunze rõhutas, et nende kooli õpilaste vanemad on alati tohutult toetavad ja kui vaja, korjatakse raha kokku, kui tarvis, pakutakse autot.

Tatjana Falgot, kelle tütar Anna on kuus aastat Galeriis tantsinud ja praegugi Densezus, lubas perega anda kõik, et tüdruk koolis jätkaks.

Kui Annal tuli mõni aasta tagasi tahtmine tantsimisest loobuda – sõbranna läks koolist ära ja tema eeskujul tahtis lahkuda ka Anna –, siis vanemad ei lubanud. «Ja nüüd on ta õnnelik, et jäi,» rääkis Falgot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles