TÜ füüsika­majaga kauplemine kestab

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Ülikooli füüsikahoone Tähe 4.
Pildil Tartu Ülikooli füüsikahoone Tähe 4. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikoolile kuuluva Tähe 4 füüsikahoone auditooriumide tiiva müügi läbirääkimised jätkuvad, lisaks Tartu Erakoolile on ülikooli kinnisvaraosakonna juhi Erkki Ääremaa sõnutsi teisigi huvilisi.

Augusti keskel 770 000-eurose alghinnaga enampakkumisele pandud Tähe 4 ostuks ei laekunud kuu aja jooksul ühtki sooviavaldust.

Varem selget ostusoovi ilmutanud Tartu Erakool võttis aja maha, viidates avastusele, et kahe auditooriumi kaldpõrandad ei pruugi olla välja lõhutavad ehitist nõrgestamata. Erkki Ääremaa sõnul on küsimus aga pigem selles, kui palju lõhkumine maksab.

«Lisaks erakoolile on huvilisi käinud kohapeal mitmeid,» kõneles Ääremaa. «Mõne käest ootame pakkumist, mõni on öelnud, et huvi ei ole. Meile on lubatud pakkumisi teha, aga laual hetkel neid ei ole.»

Nagu Lai 37 võimla puhul, pole ülikool ka Tähe 4 jaoks paika pannud kuupäeva, mil tõmmatakse läbirääkimistele joon alla sõltumata sellest, kas laekunud on üks, kaks või rohkem selget ostusoovi. Kuna ülikool on kindlalt otsustanud hooned müüa, võib asi venida pikalt ka järgmisse aastasse, nentis Ääremaa.

«Meil on kasulik oodata laiema huviliste ringi ja ehk ka uute mõtete tekkimist kinnisvaraturul,» selgitas Ääremaa. «Ilmselgelt on tegu spetsiifiliste, unikaalsete objektidega, millele on vähe ostjaid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles