Greete Palgi: relv on relv, ka rahukaitsja käes

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete Palgi
Greete Palgi Foto: TPM

Sajandeid kunstnikke inspireerinud Imede väljak, keerukad marmornikerdused, pisut kõrvetav 36-kraadine ilm, lõbusad päikesepruunid turistid, kes üritavad üksteise võidu Pisa torni fotol «püsti hoida» – kõlab nagu kena suvepuhkus, eks? Stseeni mahub aga miski veel: torni juures seisavad sõdurid, tõsised näod ees ja automaatrelvad käes.

Esimest korda märkasin relvadega sõdureid turistide seas korda valvamas 2016. aasta kevadel Brüsseli lennujaamas. Mul oli sinna asja mõni nädal pärast Brüsseli lennujaama ja metroopeatuse terrorirünnakut. Nende sõdurite automaatrelvade padrunisalved olid läbipaistvad ja see tegi olemise parajalt kõhedaks. Muidugi sain aru, et sõdurid olid seal just reisijate ohutuse nimel, ometi oli minu turvatunne tugevalt riivatud.

Euroopas kipub terrorism olema Daeshi nägu. Just nende rünnakud lõpevad kõige suurema hukkunute arvuga. Rääkisin lähedasega, kes viibis Nizzas 2016. aasta suvel, kui Prantsuse iseseisvuspäeva õhtustel pidustustel sõitis veoauto rahvamassi sekka ning tappis 86 inimest. Ohvrite seas oli ka kaks eestlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles